انسان برای به دست آوردن پیروزی، باید صبر و شکیبایی داشته باشد. زیرا کسی که در برابر مشکلات زندگی، صبور و بردبار باشد، میتواند با حوصله و شکیبائی، سر فرصت فکر کند و راه های مختلف را بررسی و آزمایش کند، و سرانجام، از میان آنها، راهی را که به پیروزی میرسد برگزیند، ولی افراد شتابزده، که برای انجام هر کاری، عجله میکنند و حاضر نیستند صبر و آرامش بکار برند، در برابر مشکلات دست و پای خود را گم میکنند و هیچگاه نمیتوانند یک راه حل منطقی و درست پیدا کنند.
یک ضرب المثل فارسی میگوید: «صبر تلخ است ولیکن میوه شیرین دارد»و ضرب المثل دیگری هم میگوید: «گر صبر کنی، زغوره حلوا سازی»
یک ضرب المثل فارسی میگوید: «صبر تلخ است ولیکن میوه شیرین دارد»
و ضرب المثل دیگری هم میگوید: «گر صبر کنی، زغوره حلوا سازی»
این دو ضرب المثل، که تقریباً معنی یکسانی دارند، به خوبی ارزش و کارسازی صبر و بردباری را نشان میدهند. وقتی درخت «مو» شروع به میوه دادن میکند، میوه هایش به صورت دانه های ریزی به نام «غوره» است که مزه ای بسیار ترش دارد و قابل خوردن نیست اگر کسی چند ماه صبر کند این غوره های ترش، به انگور های شیرین و آبدار مبدل میشوند، که میتوان با آن، شیرین ترین حلواها را ساخت.
اما کسی که صبر نداشته باشد، و برای استفاده از میوه درخت مو عجله کند، از عجله خود فایده ای نخواهد برد، چون هر کدام از غوره ها که به دهان بگذارد، کمترین اثری از شیرینی در آن نخواهد دید.
پس صبر و شکیبایی، اگر چه ممکن است تلخ و دشوار باشد، و اگر چه ممکن است سالیان دراز طول بکشد ولی سرانجام به پیروزی منتهی میشود. همچنان که در قرآن کریم نیز صبر به عنوان یکی از عبادات ذکر شده است!
مطالعه بیشتر
منابع:
۱ـ نهج البلاغه، کلمات کوتاه، شماره ۱۴۵
۲ـ پندهای کوتاه از نهج البلاغه، صفحه ۸۲
قرآن کریم گنجینه ای است از علوم و معارف قدسی که از عالم ربوبیت به عالم دنیا نازل شده است. چون این کتاب جهت تأمین خواسته ها و رفع نیازهای انسانها برای زمانهای نامحدود بوجود آمده است، پس طبعاً باید حاوی علوم نامحدودی باشد، چون نیازهای علمی انسانها در زمانهای نامحدود و در مجموع سطح جهانی و درجات و ابعاد مختلف زندگی هم نامحدود است.
وقتی با کسی دوست میشویم، نباید در معاشرت با او آنقدر زیادهروی کنیم، که بیش از اندازه به حریم زندگی ما نزدیک شود، و تمام اسرار ما را بداند. زیرا ممکن است روزی بین ما اختلافی پیدا شود و آن دوست، به صورت دشمن ما درآید. در آن صورت، او چون تمام اسرار ما را میداند و از آنچه در حریم خانواده ما میگذرد آگاه است، میتواند از دانسته های خود، بر ضد ما سوء استفاده کند.
خداوند، انسان را به صورت موجودی «آزاد»، و دارای شخصیت و عزت نفس آفریده است. و به او عقل و شعور و نیروی درک و دریافت، و قدرت اراده بخشیده است، تا اندیشه خود را به کار اندازد، از نیروی بدنی خود استفاده کند، و با قدرت فکر، و تن دادن به کار و تلاش، در کمال آزادی و سربلندی، زندگی شرافتمندان های را دنبال کند.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه